Armoedebestrijding, 1 jaar later en nog niks

armoede

Meer dan een jaar geleden heeft Dongeradeel Sociaal een op maatwerk toegesneden aanpak van armoede ingebracht in de commissievergadering. De vorige wethouder, de heer Boorsma, heeft deze aanpak omarmd en de toezegging gedaan om het plan verder uit te werken. Wat bleek tijdens de commissie vergadering van vanavond: alle partijen lijden aan vergeetachtigheid.

Het CDA vroeg zich ineens af (publiciteitsstunt?) of er wel genoeg gedaan werd aan armoedebestrijding. En de wethouder somde op welke mogelijkheden er zijn voor mensen die in de armoede zitten. Maatregelen en inspanningen die tot nu toe niet of nauwelijks de positie hebben verbeterd van mensen in de armoede. Onze voorgestelde aanpak werd niet meer genoemd.

Tekenend voor dit college en de partijen: wel druk maken over een scheve stoep, een weg die er moet komen, een verzakte lantaarnpaal, maar oplossingen voor armoede gewoon vergeten.

Wij denken dat deze vergeetachtigheid vooral voortkomt uit het geen interesse hebben voor mensen in de gemeente die het echt slecht hebben.

Als Dongeradeel Sociaal blijven wij ons inzetten voor mensen in armoede. We zullen ons laten horen!

Lees ook:
Geld dat overblijft, blijft voor armoedebeleid
Dongeradeel kan armen niet bereiken