Werkbezoek Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Werkbezoek Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee wordt een nieuwe plek om de Wadden mee te maken, in de haven van Lauwersoog. Hier wordt gewerkt aan een gezonde balans tussen mens en natuur, voor de wereld van morgen. Met de handen uit de mouwen en met het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee als inspiratie. Het gebouw is ontworpen door het Deens architectenbureau Dorte Mandrup met materialen die bestand zijn tegen het klimaat van Lauwersoog en de buitendijkse ligging van het gebouw. Raadsleden van Het Hogeland, Noardeast-Fryslan en Schiermonnikoog en de statenleden van de provincies Groningen en Fryslan waren uitgenodigd. S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslan werd vertegenwoordigd door Ruurd Jan Torensma, Jesse Nutma en Sjoerd Keizer.