Geld dat overblijft, blijft voor armoedebeleid

armoede

Ook als er geld overblijft bij de bestrijding van armoede in de gemeente Dongeradeel, is het onze morele plicht om dat geld ten goede te blijven laten komen aan de doelgroep.

Dat was de strekking van een amendement van Dongeradeel Sociaal, dat werd aangenomen met steun van ABD, PvdA en FNP. Daarmee wordt voorkomen dat overblijvend geld in de algemene reserve terugvloeit en besteedt wordt voor andere doeleinden.

Daarnaast vroeg Dongeradeel Sociaal onlangs aandacht voor het project ‘Samen Sterk’ in Oost Groningen, waarbij ervaringsdeskundigen worden ingezet bij de armoedebestrijding. Wethouder Boorsma heeft daarop contact opgenomen met de projectleiding in Oost-Groningen, om de mogelijkheden voor Dongeradeel te onderzoeken.

Lees hier meer over het armoedebeleid en het project ‘Samen Sterk’
Lees hier het ingediende amendement