Sjoerd Keizer verlaat PvdA en kiest voor SIN

KOLLUM – De huidig fractievoorzitter van PvdA Kollumerland verlaat na goed overleg de partij. Hij zal zich daarna inzetten voor Sociaal in Noardeast Fryslân (SIN), een nieuwe progressieve partij.

De leden van PvdA Kollumerland c.a. spraken zich eerder in ruime meerderheid uit voor progressieve samenwerking met andere gelijkgestemde partijen in de regio, vergelijkbaar met SAM Waadhoeke. Deze mogelijke samenwerking is ook uitvoerig onderzocht, maar inmiddels is PvdA Kollumerland opgegaan in PvdA Noardeast-Fryslân.

De leden van PvdA Noardeast Fryslân hebben uitdrukkelijk voor zelfstandigheid gekozen en niet voor de eerder onderzochte samenwerking. De huidig fractievoorzitter van de PvdA Kollumerland c.a., noemt dit erg spijtig, maar respecteert de keuze. “In een democratische partij beslissen de leden en dat is een groot goed. Ik leg me hier bij neer, maar dat betekent niet dat ik niet zelf een andere keuze kan maken, ook al valt me die zwaar.”.

Keizer is een fervent voorstander van progressieve samenwerking, aldus de sociaaldemocraat: “Ik heb me bij de PvdA aangesloten omdat ik geloof in sociale politiek. De PvdA staat hier nog steeds voor, maar de partij is voor mij geen doel op zich. Een partij is voor mij een middel om tot sociale politiek te komen en iets met de mensen te kunnen opbouwen. Ik geloof dat we dit als sociale en progressieve mensen samen moeten doen, ook in de politiek. De nieuwe fusiegemeente is voor mij hét moment om op krachtige wijze de sociale en progressieve krachten te bundelen.”.

Per 1 februari 2018 stopt Keizer als raadslid en geeft hij zijn zetel terug aan de partij waarvoor hij 5 jaar in de gemeenteraad van Kollumerland c.a. zat.

In november 2018 zijn er herindelingsverkiezingen. Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland fuseren dan in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. SIN zal bij deze verkiezingen direct mee doen. Bij SIN zijn leden van onder andere de PvdA, SP, GroenLinks, D66 en Dongeradeel Sociaal aangesloten.