DS maakt zich sterk voor dierenwelzijn

koeienindewei

Dongeradeel Sociaal blijft zich sterk maken voor dierenwelzijn. In de commissievergadering van 15 oktober jl. hebben we dan ook een pleidooi gehouden voor het in de wei laten van koeien, wanneer de weersomstandigheden dat toelaten.

Ook vroeg Dongeradeel Sociaal nog eens aandacht voor het verbod op grote varkensstallen in onze gemeente. Ook een varken is een dier dat recht heeft op een diervriendelijk bestaan en moet niet opgesloten worden in een kleine ruimte met als doel om zo snel mogelijk vetgemest te worden om geslacht te worden.

Tot slot roept Dongeradeel Sociaal haar leden en sympathisanten op om te protesteren tegen de zoutwinning in de Waddenzee! Kijk wat je hiertegen kunt doen op de site van de Waddenvereniging: www.waddenvereniging.nl