Provincie betaalt Rondje Lauwersmeer

rondjelauwersmeer

166 duizend euro had de gemeente Dongeradeel moeten bijdragen aan het toeristisch project Rondje Lauwersmeer. Maar nadat de gemeente bij de provincie Fryslân had aangegeven dat ze niet kon bijdragen, heeft de provincie zelf alle kosten voor haar rekening genomen. Een mooi resultaat, zo vinden wij, want nu kan dit project tóch doorgang vinden; met alle voordelen voor de regio daarbij. De gemeente hoeft enkel nog, eenmalig, de proceskosten ad 30.000 euro af te rekenen. Daar stemden wij mee in.

Het doet ons wel afvragen of bovenstaand scenario eigenlijk ook niet geldt voor het Súd Ie-project. Op zich een mooi project, maar de gemeente moet straks diep in eigen vlees snijden om mee te kunnen betalen aan dit project. De financiële situatie van de provincie is, met de NUON-gelden, aanzienlijk beter…