Vervolgstappen voor het Harddraverspark

Afbeelding: Google Maps

Er is behoefte aan duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met het Harddraverspark in Dokkum. De kwestie speelt al jaren en de laatste twee weken verliepen turbulent. Investeerders, gebruikers, college en politieke partijen buitelden recentelijk over elkaar heen.

Gisteravond is er een goed overleg geweest met de betrokken sportverenigingen en de campingeigenaar en is er constructief gesproken over hoe nu verder. Om dat te bepalen is het nodig om met elkaar in gesprek te blijven. De eerste stap is gezet, nu op naar de vervolgstappen. Er moet een gedegen plan komen met ruimte voor sport en recreatie, gedragen door en mee opgesteld door alle gebruikers en omwonenden van het Harddraverspark. Daarom is het noodzakelijk een kleine pas op plaats te maken.

Dat betekent dat het eerder aangekondigde Spoeddebat plaats maakt voor een uitgebreid debat op 24 of 25 juni. Dat geeft alle betrokken partijen, al dan niet politiek, de tijd om de gesprekken te voeren, plannen te maken en alles goed te overdenken.

Daarom zullen wij als coalitiepartijen van de gemeente Noardeast-Fryslân de aangekondigde motie vanavond niet steunen. Nog altijd staat voor de gehele coalitie als een paal boven water dat van gedwongen verplaatsing geen sprake zal zijn!

Wij gaan vol vertrouwen aan de slag om het Harddraverspark de inrichting te geven die het verdient en die door eenieder gedragen is.

FNP, S!N, CDA, VVD, CU