S!N in college: regenboogvlag gaat uit voor Coming Out Day

Vandaag wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis in Dokkum, in het kader van Coming Out Day. Hiermee geeft het college positief antwoord op de vraag van S!N raadslid Manon van der Meij, afgelopen raadsvergadering, of de regenboogvlag al klaar lag. S!N vraagt al jaren aandacht voor Coming Out Day.

Raadslid van der Meij vroeg verder hoe het staat met de regenboogstatus van de gemeente. S!N heeft begin dit jaar aangedrongen op concrete stappen om van Noardeast-Fryslân een regenbooggemeente te maken. Het college deed toen de toezegging om dit op te pakken.

Wethouder Jouke Douwe de Vries antwoordde donderdag dat hieraan hard wordt gewerkt, en dat de regenboogstatus van de gemeente onderdeel uitmaakt van het bredere Plan van Aanpak voor een Inclusieve Samenleving.