Loop mee in het Blok Werelderfgoed Waddenzee tijdens de Klimaatmars op 10 maart!

Op zondag 10 maart om 13 uur vindt de landelijke Klimaatmars in Amsterdam plaats, georganiseerd door een groot aantal organisaties. S!N vindt het belangrijk dat onze regio zich daar luid en duidelijk laat horen en zien.

Tijdens de mars lopen veel groepen in een zogenaamd Blok mee. S!N heeft het Blok Werelderfgoed Waddenzee bij de organisatie aangemeld, en roept iedereen met hart voor het Wad op om hierin mee te lopen!

Loop mee in het Blok Werelderfgoed Waddenzee!

S!N heeft alle politieke partijen uit Noardeast-Fryslân en de Wadden, alle Dorpsbelangen van de waddenstreek, en een aantal maatschappelijke organisaties (waaronder de Waddenvereniging) uitgenodigd om in het Blok Werelderfgoed Waddenzee mee te lopen. Het klimaat heeft tenslotte niets met partijpolitiek te maken, maar is simpelweg van levensbelang voor onze hele regio.

Waarom een Blok Werelderfgoed Waddenzee?

Klimaatverandering is juist voor ons kwetsbare Waddengebied funest. De zeespiegelstijging, maar ook de bodemdaling (door o.a. de gaswinning), zal op termijn verstrekkende en desastreuze gevolgen hebben voor de unieke natuur. Bovendien is de Waddenzee een Unesco Werelderfgoed, en hebben we dus met elkaar de plicht om hier heel goed voor te zorgen en het te behouden voor toekomstige generaties.
Met dit Blok zullen we ons ook gezamenlijk en krachtig uitspreken tegen de gaswinning onder de Waddenzee, die de gevolgen van de Klimaatverandering nog eens verergert.

Samen reizen
We komen zondag van verschillende kanten. We spreken rond 10 uur af op Station Leeuwarden. En wel: bij de piano! Misschien kan er iemand een gezellig deuntje spelen tijdens het wachten :). De piano staat tegenover de Smullers, en naast Julia’s.

We willen de trein nemen van 10:16 richting Den Haag (spoor 4). In Almere stappen we in 5 min over op de trein naar Amsterdam (overzijde van het perron; spoor 2). We komen dan om 12:23 aan op Amsterdam Centraal.

Laat even weten als je mee wilt op de groepstickets. Die zijn veel goedkoper dan gewone tickets namelijk. Bij een groep van 7 personen is een treinretour dan maar 10,40, bij een iets kleinere groep loopt het op tot max 16 euro per ticket. We hebben dan wel je naam nodig, die moeten we opgeven om de online tickets te kunnen kopen. Graag even een mailtje naar sociaalinnef@gmail.com met je naam en ook je mobiele nummer zodat we even een tikkie kunnen sturen voor het treinkaartje, en je zo nodig kunnen bereiken zondag!?

Er is een Facebook-evenement voor het samen-reizen vanuit Leeuwarden; hier zal alle praktische informatie bekend gemaakt worden.

Kinderen ook van harte welkom!

Vraag je je nu af hoe het moet met de zondagse ‘family time’? Geen probleem! Neem je partner en ook kinderen gerust mee! Het is zeker leerzaam en er zullen veel kinderen mee lopen.

We maken zichtbaar dat we bij elkaar horen en voor het Wad lopen. Uiteraard kan iedereen binnen het Blok ook zijn eigen organisatie, politieke partij of groep laten zien. Het wordt zo een kleurrijk geheel, en we laten zien dat mensen vanuit alle (politieke) achtergronden voor het klimaat en de Waddenzee opkomen. 

Iedereen die in het Waddenblok wil meelopen op 10 maart kan zich aanmelden via sociaalinnef@gmail.com.


S!N hoopt op een mooie, verbindende dag, met positieve energie voor allemaal en vooral concrete resultaten voor het Klimaat!