Jouke Douwe de Vries opnieuw lijsttrekker voor S!N

NOARDEAST-FRYSLÂN – Zaterdag heeft de Algemene Ledenvergadering van S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslân, opnieuw Jouke Douwe de Vries aangewezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De Vries is oprichter en grondlegger van de partij en op dit moment ook wethouder voor S!N in het college. Voor de partij is hij een inhoudelijke en verbindende steunpilaar en als bestuurder speelt hij een zeer belangrijke rol in de gemeente. Begin dit jaar werd hij genomineerd als beste lokale bestuurder van 2020.

Op de eerste vijf plaatsen van de lijst zijn ervaren raadsleden gekozen. De lijst laat een goede regionale spreiding zien over Dokkum en het buitengebied en tevens een evenwichtige man-vrouw verdeling. Sjoerd Keizer, welbekend raadslid uit De Triemen is verkozen op plek 2 van de lijst. Op plek 3 staat de huidige fractievoorzitter van S!N, Rebecca Slijver uit Dokkum, tevens actief lid van de gemeentelijke Regenboogwerkgroep.

Raadslid Kevin Merkus uit Kollum, al sinds 2015 raadslid voor de gemeente Kollumerland en later voor deze gemeente, is door de leden op plek 4 gekozen. Manon van der Meij-Baron uit Dokkum, huidig raadslid voor S!N en al jaren actief voor de partij, heeft plaats 5 op de lijst gekregen. Op dit moment heeft S!N 4 leden in de gemeenteraad.