Ikbeneruit.frl, hoe S!Nnich ben jij?

Vanavond was de officiële start van de gemeentelijke verkiezingscampagne in de hal van het gemeentehuis in Dokkum. De negen lijsttrekkers lanceerden daarbij ook de Stemwijzer: www.ikbeneruit.frl. Zij vulden hem voor het oog van de camera in.

Lijsttrekker Jouke Douwe de Vries van S!N kwam, hoe kan het ook anders, 100 procent op S!N uit. Opvallend was dat je bij 100 procent S!N (zonder verdere voorkeuren aan te geven) als tweede bij het CDA en als derde bij de VVD uitkomt.

De verschillen tussen de partijen zijn blijkbaar niet zo groot. Het is dan ook vooral interessant om de toelichtingen bij de stellingen van de verschillende partijen te lezen. S!N heeft daarbij meer dan eens de nuance gekozen.

Binnenkort verschijnt ook nog een kieswijzer van de Leeuwarder Courant. Maar tot die tijd kun je dus je politieke hart ophalen met www.ikbeneruit.frl. Hoe S!Nnich ben jij?