Bijeenkomst vitale waddenkust

Donderdagavond 24 januari was S!N aanwezig in de prachtige theaterkerk in Nes. Dit was de eerste bijeenkomst van ‘It Poadium’, waar raadsleden en inwoners op locatie worden geïnformeerd over wat er speelt in de gemeente.

De avond was op uitnodiging van ‘Vitale Waddenkust’. Deze werkgroep zet zich in voor het vergroten van de beleefbaarheid in de Waddenkustregio door versterking en verbinding van bestaande en nieuwe initiatieven. Zij doen doen dit door concrete projecten langs de uitgestrekte waddenkust te realiseren en deze met al bestaande initiatieven te verbinden.

De waddenkust is uniek en kan een ware trekpleister zijn, met talrijke, vaak kleinschalige, initiatieven vormgegeven in kunst, cultuur en onze rijke historie.

S!N vroeg de werkgroep of zij ook oog heeft voor de bedreigingen in het gebied, doelend op de gaswinning. De Vitale Waddenkust houd zich vooral bezig met de kansen van het gebied toegespitst op kunst, cultuur en historie. Onderwerpen als zorg, onderwijs, sport, en ook gaswinning laten zij aan de politiek over.

In de pauze mochten de aanwezigen rondkijken in alle vertrekken van de prachtig verbouwde Theaterkerk. Anke Bijlsma, initiatiefnemer van de Theaterkerk Nes, leidde de aanwezigen rond.