Dongeradeel ondersteunt initiatief tegen verwilderde katten

Johan Lammering van Dongeradeel Sociaal/S!N vroeg gisteravond tijdens de vergadering van de commissie Omkriten aandacht voor het probleem van verwilderde katten. Deze richten veel schade aan in de natuur.

De Tweede Kamer-fractie van D66 heeft voorgesteld om, na honden, nu ook katten te ‘chippen’ zodat op termijn alle katten getraceerd kunnen worden. De Dierenbescherming en meerdere gemeentes zijn blij met dit voorstel. Alle fracties in de gemeenteraad lieten merken dat ook zij een oplossing willen voor dit probleem.

Hoewel de rijksoverheid hiervoor verantwoordelijk is, gaf wethouder Albert van der Ploeg (CDA) aan dat ook de gemeente dit D66-voorstel steunt. Wel wees hij op mogelijk een nieuw probleem: niet-gechipte dus ‘vogelvrij verklaarde’ katten. S!N gaat hierover graag in discussie met de wethouder.

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/957191994437529

Foto: ANP