Pas in november besluit over fietsbrug Dokkum

Naar aanleiding van bericht op Wâldnet: https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/56654/Pas_in_november_besluit_over_fietsbrug_Dokkum.html

Het is al meer dan een jaar geleden dat de Schreiersbrug voor fietsers en wandelaars is afgesloten. En de bouw van de fietsbrug is nog niet eens begonnen! Gisteren werd duidelijk dat pas in november een besluit wordt genomen. Onvoorstelbaar!

En dan komt er ook nog bij dat we nu al weten dat de bouwkosten van de fietsbrug (aanvankelijk 1,3 miljoen) ruim € 400.000,- hoger zullen uitvallen.

Tot slot wordt nog steeds onderzocht of de fietsbrug op dezelfde hoogte als de Schreiersbrug kan worden gebracht. Daar drongen in februari meerdere raadsfracties op aan, omdat boten anders na 8 uur ‘s avonds, als de bruggen niet meer bediend worden, Dokkum mogelijk niet meer kunnen bereiken. Blijkbaar was ook dit, net als de bouwkosten, onvoldoende door de wethouder meegenomen in de aanbesteding.

Hoog tijd, wat mij betreft, voor een andere coalitie na de verkiezingen volgend najaar!

Jouke Douwe de Vries
fractievoorzitter

Reageren? Dat kan via Facebook: https://www.facebook.com/jddevries/posts/1093355937467199