S!N is een samenwerkingsverband van Dongeradeel Sociaal, GroenLinks en leden van SP, D66 en PvdA

Wat is uw mening over plan voor Houtkolk Dokkum?

planhoutkolkdokkum_623x250

Eindelijk een plan voor De Houtkolk in Dokkum. Een rotte kies langs de Ee en zeker geen visitekaartje voor onze gemeente.

Het was gisteren zeer interessant om naar de presentatie te luisteren van de bouwers en architect Adema aan te horen. Dongeradeel Sociaal vond het hoopvol dat er gesproken werd om ook woningen te bouwen in het lage segment van de sociale woningbouw. De Houtkolk moet daarmee een plek worden waar iedereen kan wonen.

Maar toen wij vroegen op welke wijze er duurzaam wordt gebouwd, viel het even stil. Dat moest volgens de architect nog uitgewerkt worden? Op zijn zachtst gezegd is dat vreemd, omdat juist dit project kansen biedt om na te denken over het aanleggen van zonnepanelen, het gebruikmaken van aardwarmte, het hergebruiken van water, het aanleggen van tuinen op de platte daken en andere nuttige en noodzakelijke zaken.

Als Dongeradeel Sociaal zullen we het hele proces blijven volgen en zijn we blij met de opmerking van de wethouder dat we op de hoogte zullen worden gehouden van de verdere ontwikkelingen van De Houtkolk.

Daarnaast zouden we graag de mening willen horen van anderen hoe ze denken over de hoogte van de te bouwen woonappartementen. Wij nodigen u dan ook uit om hierop te reageren via onze website.

De plannen

Microsoft Word - Dokkum - De Houtkolk_voorontwerp_1

Microsoft Word - Dokkum - De Houtkolk_voorontwerp_1

Huidige situatie

Microsoft Word - Dokkum - De Houtkolk_voorontwerp_1

Deze post heeft een reactie

  1. Mooi plan hou de vinger aan de pols aangaande duurzaam bouwen en blyf standvastig gelyk de markt en sud ee Mocht het tot een aanbesteding komen laat het dan een openbare zyn en niet dat het op voorhand al naar d en d gaat zou in het kosten plaatje misschien wel tot uiting kunnen komen.verder succes gewenst Jaap.

Geef een reactie

Sluit Menu