9-23-34, stim provinsjaal ék Dongeradeel Sociaal

grienlinksdongsociaal

‘9 – 23 – 34’. Die mysterieuze boodschap verscheen afgelopen dagen op de website en Facebook- en twitteraccount van Dongeradeel Sociaal.

Daarmee wil de partij aandacht vragen voor haar kandidaten op de lijst van GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. “GrienLinks hat ús ferline jier stipe by de gemeenteriedsferkiezings,” zo legt Rebecca Slijver uit. “En no stypje wy GrienLinks.” De Brantgumse staat zelf op plaats 9.

Sara Hofman uit Holwerd bezet plek 23 op de kandidatenlijst van GroenLinks. Ook zij stond vorig jaar op de lijst van Dongeradeel Sociaal. “It soe moai wêze as no ek wer safolle minsken op ús stimme soenen,” zegt ze. Dongeradeel Sociaal haalde vorig jaar als nieuwe partij in de raad bijna 10 procent van de stemmen.

Jouke Douwe de Vries uit Dokkum staat op plaats 34. “As in echte listtriuwer,” aldus de fractievoorzitter van Dongeradeel Sociaal. “Ik wol graach de kristlik sosjale efterban fan GrienLinks fertsjintwurdigje, dy der noch altyd is fan de âlde EVP út.”

Waarom kiezers op de drie moeten stemmen? Daar is Rebecca Slijver duidelijk in: “Hoe mear minsken op ús stimme, hoe mear it lûd fan Dongeradeel Sociaal ek provinsjaal klinke kin.”