Dongeradeel Sociaal vóór opvang asielzoekers

azcdokkumcoa

Met de huidige toename van het aantal asielzoekers in ons land is het COA op zoek naar nieuwe locaties voor de noodopvang van asielzoekers. Dongeradeel Sociaal zou graag zien dat onze gemeente weer asielzoekers gaat opvangen. “Wij voelen het als een morele plicht om mensen op te vangen die van huis en haard zijn verdreven door oorlogen,” aldus de fractie die afgelopen donderdag vragen stelde over de opvangmogelijkheden.

Wethouder Boorsma antwoordde dat er volgende week een gesprek met het COA zal plaatsvinden. Dit zal waarschijnlijk gaan over de mogelijkheden van noodopvang en niet over de vestiging van een permanent of tijdelijk AZC, aldus de wethouder. Een paar jaar geleden werd de vestiging van een permanent AZC in Dokkum onderzocht, maar dat ging toen niet door, juist vanwege een terugloop van het aantal asielzoekers.

Dongeradeel Sociaal zal volgende week in de commissie ‘Omkriten’ vragen naar de uitkomsten van het gesprek met het COA.