Bescheiden deelname Klimaatmars Dokkum, wel veel bijval

klimaatmarsdokkum_20sept14

Met een kleine 20 deelnemers liepen er vanmiddag niet heel veel mensen mee bij de Dokkumer editie van de wereldwijde mars tegen de klimaatopwarming. Wel was er veel bijval van omstanders en werden veel handtekeningen gezet.

Tijdens de tocht werd onder de bezielende leiding van Rennie Veenstra de volgende tekst ‘gerapt’:
“Wij willen geen steenkool, geen olie, geen gas
Wij willen de zon en de wind en het water
Wij willen de aarde weer zoals zij was
Wij willen de aarde bewaren voor later”

“Helemaal mee eens!” hoorde je menig voorbijganger zeggen.

Na de mars werd een petitie aangeboden aan burgemeester Marga Waanders; met de oproep aan de gemeente Dongeradeel om voor 2020 CO2-neutraal te worden. “Dat gaat moeilijk worden,” aldus Waanders, “maar we zijn er hard mee bezig.” Daarbij verwees zij naar een groot aantal duurzaamheidsprojecten die door de gemeente worden uitgevoerd en uitgevoerd gaan worden, zoals een ‘sinnegreide’ met zonnepanelen bij Dokkum.