“Badhuis Dokkum failliet door project Súd Ie/Wetterfront”

badhuisdokkum_623x250

Het project Súd Ie/Wetterfront Dokkum lijkt zijn eerste slachtoffer te eisen. Eigenaresse Joukje van der Meulen van Badhuis Dokkum zegt de deuren te kunnen sluiten als de gemeente vlakbij een nieuw badhuis neer gaat zetten als onderdeel van het project Súd Ie/Wetterfront Dokkum. Ze stuurde onlangs een brandbrief hierover naar het College van B&W van Dongeradeel.

Badhuis Dokkum is sinds 2010 gevestigd aan de Keppelstraat 16 te Dokkum. Met hard werken heeft Van der Meulen inmiddels een redelijke klantenkring weten op te bouwen. “Ik kom net uit de kosten en kan net zo’n beetje rondkomen,” zegt ze in de brief aan B&W. “Nu blijkt dat de gemeente een nieuw plan gaat realiseren achter de Keppelstraat, inclusief een badhuis, ben ik op zijn zachtst gezegd ongerust geworden. Twee badhuizen op zo’n korte afstand van elkaar zijn niet levensvatbaar.”

Van der Meulen: “Veel toeristen en andere klanten weten Badhuis Dokkum inmiddels te vinden, maar het is net genoeg om het Badhuis Dokkum overeind te houden. Door een nieuw badhuis/douchegelegenheid naast/achter mij te openen, kan gesteld worden dat een faillissement van Badhuis Dokkum meer dan aannemelijk lijkt. Eerlijk gezegd begrijp ik de keuze van de gemeente ook niet om een extra badhuis de gelegenheid te geven te starten.”

Van der Meulen is pessimistisch over de afloop. “Omdat de plannen al in een ver gevorderd stadium zijn, denk ik niet dat ik het tij kan keren.” Ze stelt in de brief aan B&W dan ook voor om haar apparatuur en klantenkring ‘tegen een reële vergoeding’ over te doen aan de gemeente. “Voordeel is dat de nieuwe exploitant direct een goede inkomstenbron heeft. Door het op deze manier te organiseren kan ik goed anticiperen op een nieuwe situatie en tijdig nieuw werk zoeken en dus buiten de bijstand blijven.”

Dongeradeel Sociaal heeft eerder al gewezen op de slechte onderbouwing van het project Súd Ie/Wetterfront. Zij ziet de situatie rond Badhuis Dokkum als een uitvloeisel daarvan. Dongeradeel Sociaal zal opheldering vragen bij wethouder De Graaf en aandringen op een goede oplossing voor mevrouw Van der Meulen.

Lees hier de brief van Joukje van der Meulen van Badhuis Dokkum