Subsidie voor Admiraliteitsdagen

admiraliteitsdagen

De Admiraliteitsdagen in Dokkum zijn in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. “Een mooi evenement met uitstraling voor de regio,” noemden wij het afgelopen donderdag in de raad. We stemden dan ook in met een continuëring van de stimuleringsbijdrage van 25.000 euro per jaar voor de komende 3 jaar. Wel hebben wij gevraagd om meer inzicht in de financiën en de plannen voor de komende jaren. Wethouder De Graaf zegde die informatie toe. Bovendien zouden wij graag zien dat de uitstraling van het evenement nog groter wordt en dat niet alleen Dokkum profiteert van de Admiraliteitsdagen, maar ook de regio.

We hebben tot slot nog wel even verwezen naar de discussie over Dokkum Cultureel van een paar weken geleden. Deze succesvolle concertenreeks kreeg verder geen enkele steun vanuit de raad. Zij wilden ook subsidie (5000 euro per jaar) voor 3 jaar en ook dat is een prachtig evenement met uitstraling voor de regio…