Geen subsidietoezegging voor 3 jaar voor Dokkum Cultureel

dokkumcultureel

Ruim een jaar geleden was de raad nog bereid om Dokkum Cultureel voor 3 jaar subsidie toe te zeggen, maar gisteravond bleek van die bereidheid niets meer over. Een amendement van onze fractie kreeg van geen enkele andere fractie steun.

Dokkum Cultureel vraagt nu ieder jaar 5.000 euro subsidie aan voor haar succesvolle concertenreeks en krijgt die, mede vanwege het succes, ook ieder jaar toegekend. Bij artiesten, en met name de bekendere, moet je echter vaak al een paar jaar van te voren boeken. Een subsidietoezegging voor 3 jaar zou dat probleem oplossen.

Maar ondanks eerdere positieve geluiden van de andere fracties kwam die toezegging er niet. Het zou een precedent scheppen, werd nu gezegd, en Dokkum Cultureel moest zich maar meer laten sponsoren door bedrijven, zodat er gespaard kon worden. Wat er al niet in een jaar tijd kan veranderen…

Lees hier ons amendement over Dokkum Cultureel