Word jij ons nieuwe gemeenteraadslid?

Wil jij je graag inzetten om de gemeente Noardeast-Fryslân duurzamer en socialer te maken? Dan zoeken we jou! Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 zoeken wij nieuwe gemeenteraadsleden.

S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân) heeft momenteel vier gemeenteraadsleden en één wethouder. Als gemeenteraadslid ben je de link tussen de inwoners en het college van burgemeester en wethouders. Jij bepaalt mede de belangrijkste punten van het beleid van de gemeente. Je controleert het beleid en bent in de gelegenheid dit bij te stellen aan de hand van het indienen van moties en amendementen. Daarnaast kun je onderwerpen die niet op de agenda staan, maar die wel van belang zijn, agenderen en er schriftelijke vragen over stellen.

Wie zoeken we? Wij zoeken kandidaten met een duurzaam en sociaal hart. Mensen die enthousiast zijn, energie hebben, teamplayers, netwerkers en mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Mensen die leergierig zijn, kunnen improviseren en incasseren en in grote groepen durven te spreken of bereid zijn dit te leren. Wij zoeken mensen die staan te popelen om S!N in Noardeast-Fryslân te vertegenwoordigen en hier ongeveer twintig uren in de week voor vrij kunnen maken. Daarnaast ben je achttien jaar of ouder en woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân.

S!N streeft naar een inclusieve en diverse beweging, een brede afspiegeling van de maatschappij. Wij verwelkomen mensen met verschillende leeftijden, huidskleuren, geloofsovertuigingen, genders, seksuele voorkeuren en uit verschillende woonplaatsen en branches.

Solliciteren. Is jouw hart sneller gaan kloppen? Stuur dan snel je cv en motivatie naar de kandidatencommissie via j.visserdehaan@gmail.com, of per post: Kandidatencommissie S!N, p.a. Gysbert Japiksstrjitte 26, 9145 RW, Ternaard. Reageren kan tot 15 juli. Vermeld bij je sollicitatie of je solliciteert naar de functie van lijsttrekker, een plek bij de eerste vijf, een plek bij de eerste tien of een overige plek op de lijst.

Wil je meer weten over wat het werk van een gemeenteraadslid inhoudt? Neem dan contact op met fractievoorzitter Rebecca Slijver via 06 41 27 78 91. Woensdagavond 23 juni kan je informatie inwinnen tijdens een Meet & Greet bijeenkomst met onze fractieleden. Hiervoor kan je je opgeven bij Rebecca Slijver.

De procedure. Na de sluitingsdatum neemt de kandidatencommissie de tijd om alle brieven zorgvuldig door te nemen. Eind juli volgt een uitnodiging voor een gesprek met de kandidatencommissie. De eerste ronde van de gesprekken staat gepland op 14 en/of 21 augustus. Houd dus na je sollicitatie rekening met deze data. Na deze gesprekken stelt de kandidatencommissie de voorlopige kandidatenlijst op. Iedere kandidaat krijgt daarna individueel en voor openbaarmaking de plek op de lijst te horen, inclusief de bijbehorende motivatie. Na deze ronde wordt de lijst met motivering op 9 oktober voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van S!N. De leden stellen de uiteindelijke lijst vast.