Kevin Merkus welkom bij S!N

Kevin Merkus is welkom bij S!N. Dat heeft de fractie van S!N aan Kevin laten weten, nadat hij vandaag bekend maakte dat hij opstapt als raadslid bij de PvdA en vroeg om zich aan te mogen sluiten bij S!N.

Kevin Merkus wordt daarmee herenigd met Sjoerd Keizer die vorig jaar, nog voor de verkiezingen, de PvdA verliet en zich aansloot bij S!N. Kevin en Sjoerd vormden samen de PvdA-fractie van voormalig Kollumerland c.a.

In een persbericht liet Kevin vandaag weten dat hij zich niet langer kan vinden in de politieke lijn van de PvdA in Noardeast-Fryslân en dat hij daarom per direct opstapt. Kevin: “Een goede samenwerking is een voorwaarde voor het realiseren van onze politieke doelen. We zijn nu een half jaar onderweg, mijn conclusie is dat er in deze fractiesamenstelling geen samenwerking tot stand is gekomen die iedereen in zijn of haar recht zet. Ik voel dat we niet nader tot elkaar komen in deze fractie. We delen hetzelfde gedachtegoed, maar er is een verschil in richting en opvatting over het uitdragen van dat gedachtegoed. Ik betreur het voor de partij, de stemmers en de burgers dat het niet lukt.”

Kevin legde met het verlaten van de PvdA-fractie het verzoek neer tot aansluiting bij S!N. “Ideologisch voel ik me het meest verwant met die partij. In zekere zin denkt S!N hetzelfde als de PvdA, maar de stijl van politiek bedrijven is anders.” S!N heeft Kevin inmiddels laten weten dat hij welkom is.

Kevin was lang actief binnen PvdA Kollumerland c.a., als bestuurslid, schaduwfractielid en raadslid. Het besluit om afscheid te nemen van de PvdA is niet een makkelijke keuze voor hem. “Mijn hele politieke loopbaan heeft zich binnen deze partij afgespeeld. Ik heb fijne en leerzame jaren gehad.