S!N bezoekt ambitieus Wierum

Afgelopen week hebben Yvonne Hiemstra, Wanda Hoeksma, Rebecca Slijver en Sjoerd Keizer, namens S!N een werkbezoek gebracht aan Wierum. S!N was uitgenodigd door het echtpaar Jan en Doetie Prins. Jan Prins vertegenwoordigt twee werkgroepen en Doetie is bestuurslid van plaatselijk belang  Wierum. Twee projecten zijn besproken: “Skip yn us feart” en “de Kromme Horne”. Informatie over deze projecten zijn te vinden op: www.dorpwierum.nl

Beide projecten zijn zeer ambitieus en een aanwinst voor de regio en het dorp Wierum.

Daarna hebben wij een bezoek gebracht aan de zeedijk en informatie gekregen waar het plan “de Kromme Horne” uitgevoerd moet worden. Tevens zijn wij geïnformeerd over de bedreigde kwelder, de werkgroep is in overleg met  “it Fryske Gea” m.b.t. overname van de kwelder.

Ook hebben wij de museumkerk “Eben-Haëzer” bezocht. Heden wordt deze locatie gebruikt als trouwlocatie en voor concerten, exposities, lezingen en feestjes.

Voor S!N was dit een zeer informatief werkbezoek aan het prachtige dorp Wierum.