Brede coalitie in Noardeast-Fryslan

V.l.n.r. informateur Theo Joosten en de kandidaat-wethouders Pytsje de Graaf (FNP), Jouke Douwe de Vries (S!N), Jelle Boerema (VVD), Esther Hanemaaijer (CDA) en Theo Berends (CU)

S!N is trots op het behaalde resultaat bij de historische eerste verkiezingen van de gemeente Noardeast-Fryslân. De gesprekken met informateur Theo Joosten zijn snel van start gegaan. Na weken onderhandelen is op de kortste dag van het jaar bekend geworden dat de een brede coalitie van CDA, FNP, S!N, CU en VVD een akkoord over  coalitieagenda en de kandidaatwethouders hebben bereikt.

Na twaalf jaar als raadslid is Jouke Douwe de Vries nu kandidaatwethouder. Een kroon op zijn werk, kenmerkend is zijn tomeloze inzet en moed om af te wijken van de rest. Er klonk de afgelopen vier jaar regelmatig een ander geluid in de raadzaal van Dongeradeel. 

Nu S!N onderdeel uit maakt van de coalitie betekent dat onze rol veranderd. Het wordt anders en makkelijker, omdat en dat staat ook in onze statuten,  we het nu samen, met andere partijen, doen en er voor elkaar zijn, recht doen aan een ieder en met respect voor elkaar, de natuur en onze (leef)omgeving.

Lees hier de coalitieagenda

Foto: Nanne Nicolai