Jesse Nutma (21) wil jongeren vertegenwoordigen in gemeenteraad Noardeast-Fryslân

Op plaats 7 van de kandidatenlijst van S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân) staat de 21-jarige Jesse Nutma. Samen met lijsttrekker Jouke Douwe de Vries was hij vandaag op ROC Friese Poort in Dokkum, om te vertellen waarom hij graag in de gemeenteraad wil. “Ik wil graag dingen die jongeren willen, voor elkaar zien te krijgen in de nieuwe gemeenteraad.”

Jesse is sinds drie jaar lid van GroenLinks en sloot zich vorig jaar aan bij S!N, een brede sociale samenwerkingspartij met o.a. GroenLinks. Bij S!N draait hij sindsdien mee in de steunfractie en brengt hij regelmatig zaken in die jongeren bezighouden. Zo heeft hij er mee voor gezorgd dat S!N in het verkiezingsprogramma heeft staan dat het jongerenwerk nieuw leven moet worden ingeblazen. Daarbij denkt Jesse met name aan meer activiteiten en evenementen voor, en ook door, jongeren. De studenten van ROC Friese Poort reageerden daar enthousiast op.

“Jongeren hebben vaak hele goede ideeën,” zegt Jesse, “maar dan moet je wel naar ze luisteren”. Hij wil graag dat luisterend oor zijn. Hij nodigde de studenten van ROC Friese Poort in Dokkum dan ook uit om vooral contact met hem op te nemen, als ze ergens tegenaan lopen of iets willen.

Op ROC Friese Poort vertelde Jesse ook over zijn zorgen over de natuur en het milieu. Nog een reden waarom hij lid is geworden van GroenLinks en S!N. “Het aantal bijen, insecten en weidevogels loopt hard terug,” weet Jesse, “S!N heeft daarom samen met de FNP het initiatief genomen om een werkgroep te starten om, samen met boeren en organisaties, hier iets aan te doen in onze gemeente.”

Jesse werd uitgenodigd om na de verkiezingen nog eens terug te komen en verder te praten met de studenten over het nieuwe jongerenbeleid in de gemeente Noardeast-Fryslân. Hij greep die uitnodiging met beide handen aan.

Foto: S!N – Jesse (midden) met de studenten van ROC Friese Poort