Dongeradeel Sociaal in actie tegen bomenkap

actietegenbomenkap_1280x720

DOKKUM – Vorig jaar stelde Dongeradeel Sociaal al meerdere malen kritische vragen aan wethouder De Graaf over de rigoureuze bomenkap in de gemeente. Afgelopen weekend voerde de partij actie in het Tolhuispark in Dokkum, waar vorige week weer vele bomen sneuvelden.

Zieke, maar nog veel meer kerngezonde bomen werden gerooid, zo blijkt uit onderzoek. En dit gebeurt niet alleen in het Tolhuispark, maar ook op diverse andere plekken in de gemeente. Dongeradeel Sociaal hekelde deze kaalslag vorig jaar ook al en vroeg toen nadrukkelijk aandacht voor de gevolgen voor de natuur.

Wethouder De Graaf reageerde vorig jaar door te zeggen dat het om achterstallig onderhoud ging. En zij zegde toe in het vervolg hierover in overleg te zullen gaan met wijkraden en dorpsbelangen. Navraag bij de wijkraad Jantjeszeepolder leert dat er geen overleg is geweest over de bomenkap in het Tolhuispark.

Dongeradeel Sociaal zal daarom komende donderdag opnieuw vragen stellen in de vergadering van de commissie ‘Omkriten’. De partij overweegt vervolgens in de raad een motie in te dienen.

Lees hier het artikel van vorig jaar