Over een paar weken weer fietsen en wandelen over Schreiersbrug

Over een paar weken kan er weer gefietst en gewandeld worden over de Schreiersbrug in Dokkum. Dan worden de verkeersremmende maatregelen ingevoerd om dit mogelijk te maken. Dit meldde wethouder Albert van der Ploeg donderdag in de raad. Het gaat om een tijdelijke openstelling voor fietsers en wandelaars tot de nieuwe fietsbrug over het Grootdiep in november klaar is.

Omdat de Schreiersbrug, sinds de openstelling van de Centrale As, onderdeel uitmaakt van de interne rondweg aan de oostkant van Dokkum, kan de Schreiersbrug niet permanent open blijven voor fietsers en wandelaars. Die hoop had Dongeradeel Sociaal/S!N wel geuit, maar het moet een 50-kilometerweg blijven voor motorverkeer en niet 30-kilometer, zoals nu tijdelijk het geval zal zijn.

De laatste tellingen wijzen bovendien uit dat er in 2017 gemiddeld 4800 motorvoertuigen over de Schreiersbrug gingen. In 2015, vóór de openstelling van de Centrale As, waren dat nog 2000 voertuigen. Bij de vorige tellingen in 2016 waren dat ook al 4700.

Verkeersremmende maatregelen zijn dan ook hard nodig om fietsers en wandelaars weer toe te kunnen laten op de Schreiersbrug.

DS/S!N maakt zich nog wel zorgen over de aansluiting van de nieuwe fietsbrug over het Grootdiep ter hoogte van de Dongeradyk. De laatste tekeningen van de fietsbrug wijzen op een mogelijk gevaarlijke situatie (zie hieronder). De fietsbrug lijkt daarbij uit te komen op de Harddraversdijk, net voor de bocht met de Dongeradyk. Op verzoek van DS/S!N vindt hierover binnenkort een informatiebijeenkomst plaats.

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/1002529973237064