DS/S!N: ‘Sinnepark Dokkum inrichten als natuurgebied’

Over iets meer dan een jaar hoopt PowerField een ‘Sinnepark Dokkum’ gebouwd te hebben, grofweg tussen de Weeshuislanden en de Dokkumer Vlaggen Centrale.

Het zonnepanelenpark van 17 hectare moet dan 15 miljoen kWh per jaar leveren (voor bijvoorbeeld 4.300 huishoudens). Donderdagavond, tijdens de vergadering van de raadscommissie Omkriten, presenteerde projectmanager Jaco van Leeuwen de plannen van PowerField.

Dongeradeel Sociaal/S!N vindt zonne-energie een goede manier van duurzame energieopwekking en gaat graag nog een stap verder: het Sinnepark moet ingericht worden als natuur- en vogelbroedgebied, vergelijkbaar met de Vierverlaten in Groningen en Zeijen in Drenthe. Van Leeuwen vertelde Johan Lammering (S!N) dat hij zich kan vinden in een ecologische inrichting van het Sinnepark.

DS/S!N overweegt nu een motie in te dienen om de ecologische inrichting van het Sinnepark te koppelen aan de vergunningverlening.

Bekijk hier de presentatie van Powerfield over Zonnepark Dokkum

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/958778210945574

Foto: Powerfield