Dongeradeel Sociaal: ‘Streep door gaswinning bij Ternaard’

Naar aanleiding van de nieuwe, zware aardbeving in Groningen stelde DS-commissielid Johan Lammering vanavond de vraag of dit ook gevolgen heeft voor de voorgenomen gaswinning bij Ternaard. “Is het niet tijd om daar een dikke streep door te zetten?” zo vroeg hij.

Burgemeester Marga Waanders gaf aan dat zij geen relatie ziet tussen de aardbeving in Groningen en de situatie in Dongeradeel. Ook wil zij eerst het omgevingsproces afwachten dat nu over de gaswinning bij Ternaard wordt gevoerd. Daarbij wordt met alle betrokkenen en betrokken partijen gesproken over nut en noodzaak van de gaswinning.

Dongeradeel Sociaal is erg kritisch over dat omgevingsproces, omdat de protesten daarmee eerst niet klinken en het op voorhand lijkt alsof al akkoord wordt gegaan met een eventuele gaswinning.

Reageren? Discussieer mee op Facebook: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/940643482759047