DS vraagt aandacht voor overlast door vuurwerk en carbidschieten

carbidschietenvuurwerkoverlast

Als enige partij heeft Dongeradeel Sociaal gisteren tijdens de commissievergadering aandacht gevraagd voor mensen en vooral ook dieren die overlast ondervinden van het carbidschieten en het afsteken van vuurwerk.

Dongeradeel Sociaal heeft burgemeester Waanders gevraagd of zij onderzoek wilde doen naar een verdere beperking van het cardbidschieten en het afsteken van vuurwerk in onze gemeente. Zij wilde dat niet.

In steeds meer gemeentes in Nederland wordt echter gekozen om centraal vuurwerk af te steken en worden vuurwerkvrije zones ingesteld, om zo de overlast en milieuschade te beperken.

Burgemeester Waanders vindt dat mensen die overlast ervaren en mensen met dieren die angstig worden, dat maar twee dagen in het jaar moeten accepteren. Dongeradeel Sociaal heeft daar moeite mee en zal blijven opkomen voor het welzijn van mens en dier. Ook tijdens de jaarwisseling.

Lees hier ook het bericht op Wâldnet d.d. 12 november 2016