DS pleit voor noodopvang vluchtelingen in Dongeradeel

azcdokkumcoa

In het Friesch Dagblad van vanochtend pleit fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries voor het opvangen van vluchtelingen in Dongeradeel; mogelijk op de plek van het voormalig AZC in Dokkum. Lees hieronder zijn pleidooi.

In Dongeradeel wil fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal de mogelijkheden voor opvang morgen bespreken tijdens de commissievergadering. ,,De nood is hoog. Wij willen van het college weten wat de stand van zaken is.”

Nieuw azc
Volgens De Vries kan ook Dongeradeel uitstekend een bijdrage leveren aan de noodzakelijke opvang, bijvoorbeeld door een nieuw azc te bouwen op het terrein aan de Parklaan in Dokkum . Daar stond vroeger al een azc, maar dat is gesloten in 2009. De Vries schaart zich achter de oproep van oud-wethouder IJde Haakma van Tytjerksteradiel, die zaterdag in het Friesch Dagblad ook voor de optie van een nieuw azc pleitte.

Als het aan De Vries ligt, wordt er snel gekeken of aan de Parklaan een nieuw azc gerealiseerd kan worden. ,,Dat kan volgens mij vrij snel, want in de grond liggen nog de nodige voorzieningen. Maar er zijn ook nog wel andere geschikte terreinen. Dongeradeel heeft altijd positief gestaan tegenover een eventueel azc. Ik hoop dat we hierin raadsbreed kunnen optrekken.”

Lees hier het volledige artikel van Trudy Oldenhuis