Dongeradeel Sociaal bij geslaagde Samenloop voor Hoop

samenloopvoorhoop2_12en13juni15

Op 12 en 13 juni deed een team van Dongeradeel Sociaal mee aan de 24-uur-durende wandelestafette in het kader van SamenLoop voor Hoop in Dokkum. Een erg geslaagd evenement, waarmee ruim € 40.000,- werd ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Hieronder een verslag van Rebecca Slijver die samen met Reinze Visser (9 uur) en, onze voorzitter, Henk Brouwer (6 uur) de meeste uren heeft gelopen.

Vrijdagmiddag mooi op tijd treffen we elkaar in het Harddraverspark, t-shirts worden uitgewisseld, de planning nog even door gesproken. Het is heerlijk weer, de zon schijnt volop. Na de openingsceremonie gaan we om 17.00 los. De survivors lopen voorop, begeleid door het tamboer-en lyrakorps Oosternijkerk.

De eerste ronde lopen we als team gezamenlijk daarna loopt Reinze door. Het is warm, misschien iets te warm, maar de sfeer is goed. Rond 20.00 neemt Henk het stokje over van Reinze. Net na 22 uur begint de kaarsenceremonie met Iris Kroes, er worden fakkels aangestoken. We staan allemaal stil bij kanker, de mensen die we kennen die de ziekte hebben overwonnen, zij die we hebben verloren, hun naasten, onze dierbaren, familie, vrienden, collega’s, geliefden.

De avond valt in en als team lopen we een ronde met de fakkels in de hand, heel indrukwekkend. Het is donker, je ziet de fakkels over het hele parcours gaan, verlicht door de vele kaarsenzakken, met ontroerend en aangrijpende teksten. Het grote bord vlakbij de start, waar kaarsenzakken het woord ‘hoop’ vormen. Reinze loopt samen met zijn goede vriend Piet het eerste deel van de nacht. Net na tweeën sluit ook Rebecca zich aan en zij ziet rond half vijf de zon opkomen.

Waar het overdag druk is en de lopers worden begeleid door muziek, is het ‘s nachts stil en rustig. Er ontstaan spontaan leuke gesprekken tussen elkaar passerende wandelaars.
Een aantal leden van het team ‘The Pink Panters’ staat bij de start iedereen aan te moedigen om door te gaan, erg motiverend, bedankt dames.

Rond 6 uur verschijnt Henk enigszins fris en fruitig aan de start om het stokje over te nemen. En even later krijgt hij gezelschap van zijn dochter en ook onze Elly en Annet wandelen mee. Dokkum ontwaakt en het programma op zaterdag begint om 8 uur ‘s ochtends. De mensen komen weer naar het Harddraverspark om mee te lopen en stil te staan bij kanker.

Om 9 uur neemt Nelleke het stokje over, Henk loopt ook nog even met haar mee en aan het begin van de middag zijn Rebecca en Reinze ook weer van de partij. In de loop van de middag komt Jouke Douwe ook het team versterken en de laatste ronde lopen we weer samen als team.

We kijken terug op een uniek evenement, waardevol om aan mee te doen, samen de strijd aan te gaan tegen kanker. Stil staan bij kanker, geld inzamelen voor onderzoek. En het is gelukt, er is € 41.725,31 opgehaald.

Hieronder nog enkele foto’s van verschillende fotografen

20150612_223138

IMG_20150612_231624

samenloop_haartsma

28

20150613_161706

20150613_163837

38

20150613_165454

20150613_170443