Verzet tegen windturbineplannen bij Rinsumageest

geenmegamolens

Ook Rinsumageest komt nu in verzet tegen de plannen om 4 mega-windmolens tussen Rinsumageest en Dokkum te plaatsen. Het gaat om windmolens die stuk voor stuk groter zijn dan de Achmeatoren in Leeuwarden. Dongeradeel Sociaal sprak zich hier begin dit jaar al tegen uit. Zij vindt dat windmolens op zee thuis horen en niet in het open landschap. Er moet veel meer op zonne-energie en energiebesparing worden ingezet.

Een handtekeningenactie in Rinsumageest leerde onlangs dat 91,5 procent van de ondervraagden tegen de komst van de grote windturbines is. Op 6 oktober a.s. staan de windmolenplannen op de agenda van de Provinciale Staten. De actiegroep ‘Geenmegamolens’ roept in een flyer op om in actie te komen en brieven te sturen naar de gemeenteraad en provincie. Op onze steun kunnen ze rekenen! In Dongeradeel zullen wij in ieder geval stevig de vinger aan de pols houden.

Klik hier voor de flyer van ‘Geenmegamolens’