Stevige kandidatenlijst Dongeradeel Sociaal

1e8kandidatendongeradeelsociaal_1280x720_logo

Al bij de kandidaatstelling kan de nieuwe partij Dongeradeel Sociaal op veel sympathie rekenen. Maar liefst 16 mensen staan op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. Een lijst die aangevoerd wordt door Jouke Douwe de Vries.

In maart 2013 verliet De Vries, samen met Klaas van der Galiën, de CDA-fractie. Samen met GrienLinks Noardeast-Fryslân richtten zij vervolgens Dongeradeel Sociaal op. Een nieuwe partij die niet het geld, maar de mensen centraal stelt en die opkomt voor het behoud van voorzieningen die onder druk staan door forse, nieuwe bezuinigingen in Dongeradeel.

Dongeradeel Sociaal is een partij waarbinnen christelijk en sociaal én duurzaam en sociaal samenkomen. Ook op de kandidatenlijst is dat te zien. De lijst is een mooie mix van oud-CDA’ers, GrienLinksers, ervaren mensen en jong talent.

Zo prijkt, naast De Vries op 1 en Van der Galiën op plek 4, ook oud-CDA’er Anneke Hamstra op de lijst. De gezinstherapeute uit Dokkum stond in 2010 nog 15e op de CDA-kandidatenlijst en bezet nu plaats 6 op de lijst van Dongeradeel Sociaal.

Johan Lammering en Rebecca Slijver voerden vier jaar geleden de lijst aan van GrienLinks, toen die partij in 2010 net geen zetel wist te bemachtigen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De Holwerder recreatieondernemer en administratief medewerkster uit Brantgum zijn nu de nummers 3 en 2 bij Dongeradeel Sociaal.

Nieuwkomers in de politiek zijn Ab de Ruiter op plek 5 en de jonge politieke talenten Manon van der Meij-Baron en Renze Haaksma op de plaatsen 7 en 8. De Ruiter heeft ruime ervaring op het gebied van sociale zaken, zorg en welzijn. Haaksma is een sociaal betrokken 19-jarige Nordwin-scholier uit Holwerd. De 27-jarige Dokkumse Van der Meij-Baron is, naast haar vele maatschappelijke activiteiten, vooral bekend als oud-voorzitter van het Dongeradeler jeugdparlement.

De volledige lijst van Dongeradeel Sociaal ziet er als volgt uit:

1. Jouke Douwe de Vries
2. Rebecca Slijver
3. Johan Lammering
4. Klaas van der Galiën
5. Ab de Ruiter
6. Anneke Hamstra
7. Manon van der Meij-Baron
8. Renze Haaksma
9. Sara Hofman
10. Wilma Struiksma
11. Theo Schepens
12. Jan Brinkman
13. Rik Koopman
14. Annet Baarda
15. Elly Bolsius
16. Douwe Kuipers