Veel jonge kandidaten bij S!N

DOKKUM – Deze week werden de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart vastgesteld. Hét moment voor S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân) om haar kandidatenlijst te presenteren. Een lijst die zich kenmerkt door veel jonge, maar ook ervaren, kandidaten bij de eerste tien.

De lijst wordt getrokken door Jouke Douwe de Vries, de huidige wethouder Sociaal Domein en Onderwijs namens S!N, gevolgd door de ervaren Sjoerd Keizer, raadslid voor S!N, die eerder fractievoorzitter was voor de PvdA in voormalig Kollumerland c.a. De huidige fractievoorzitter van S!N, Rebecca Slijver (40), bezet plek 3. De overige zittende fractieleden, Kevin Merkus en Manon van der Meij-Baron, beiden dertigers, staan respectievelijk op plek 4 en 5.

Nieuw op de kandidatenlijst is de 23-jarige rechtenstudent Mark de Boer uit Kollumerzwaag op plek 6. Jesse Nutma uit Dokkum is de huidige fractieondersteuner en secretaris van het bestuur. Hij is 24 en al een jaar of vier heel actief binnen S!N. Hij staat op plek 7. De jonge zorgondernemer Marije van der Staal (29) uit Burdaard is nieuw op plek 8 en Dokwurk-medewerker Emanuel van Arkel (33) is negende in de rij. De eerste tien kandidaten worden gecompleteerd door Ruurd-Jan Torensma (33), die velen wellicht al kennen als toneelspeler of van de versafdeling van de Jumbo in Dokkum.

Buiten de top-10 staan kandidaten die niet meteen de raad in willen, maar S!N wel met raad en daad bijstaan en met hun plek de partij willen steunen. Zo staan oud-SP-voorzitter Reinze Visser en regenboogwerkgroeplid Tineke Admiraal op respectievelijk plek 11 en 12. Als echte ‘lijstduwers’ fungeren Jaap Holvast, oud-directeur van het Lauwerscollege in Kollum, en doarpsomtinker Dirk Vis uit Hallum op de laatste twee plekken van de lijst; met in totaal 29 kandidaten.

Een brede groep betrokken mensen met allemaal een lokaal, sociaal en groen hart. Kortom, voldoende om uit te kiezen op 16 maart a.s. bij lijst 3 – S!N.

Zie hier de hele lijst: www.sin.frl/kandidatenlijst