S!N sluit politieke jaar af tussen de bloemen

KOLLUM – Zaterdagochtend 10 juli sloot S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslân, het politieke jaar af met een ledenochtend bij het Bloemenparadyske in Kollum. In dit ongewone jaar moesten de fractievergaderingen en ook de ledenvergaderingen online plaatsvinden.

Daarom was het voor de leden fijn om elkaar na al die tijd weer eens echt te zien, op anderhalve meter afstand. Het programma begon met een wandeling vanaf het Bloemenparadyske, in de omgeving van Kollum, onder leiding van raadslid Sjoerd Keizer. Sjoerd had een mooie route uitgestippeld en wist veel te vertellen over de personen waarnaar straten, laantjes en boerderijen vernoemd zijn. De route ging door het Paradyske, langs het mooie Wilhelminapark van Kollum en terug langs de algemene begraafplaats Nijenhof en over het Pibo van Domapaad.

Teruggekomen bij het Bloemenparadyske gingen de S!N-ers aan de slag met bloemen om een boeket te maken voor thuis. Tjerkje van der Laan, eigenaar van het Bloemenparadyske, gaf uitleg over het maken van een natuurlijk raamwerk in de vaas een mooie compositie daarin. Ook vertelde ze over de tuin, de bloemen, de camping en andere activiteiten op het prachtige terrein. Het was voor de leden goed om weer eens echt contact met elkaar te hebben en er is uitgebreid bijgepraat.

Het Bloemenparadyske bleek de perfecte, sfeervolle setting om dit, op anderhalve meter afstand, te kunnen doen. De ochtend werd afgesloten met soep en brood en iedereen ging met een prachtig boeket voor thuis weer naar huis.

Foto: Hans Knijff