Regenboogbankje voor Dokkum

Image

Binnenkort wordt de Dokkumer binnenstad verrijkt met een bankje in regenboogkleuren.

Donderdag 7 juli jl. diende S!N-fractievoorzitter Manon van der Meij-Baron tijdens de raadsvergadering over de perspectiefnota 2023-2026 de motie “regenboogbankje” in, samen met de FNP en Gemeente Belangen Noardeast-Fryslân.
De motie werd gesteund door ChristenUnie, PvdA en CDA. “Noardeast-Fryslân is sinds oktober 2020 officieel Regenbooggemeente. Wij willen een gemeente zijn waar iedereen zichzelf mag zijn en zich thuisvoelt. We zijn daarom erg blij met deze stap. Wij willen meerdere plekken creëren in onze gemeente waar duidelijk zichtbaar is dat iedereen welkom is. En dat gaat nu gebeuren!”, aldus een verheugde Manon van der Meij-Baron. De motie roept het college ook op om te inventariseren of er andere geschikte locaties in de gemeente Noardeast-Fryslân zijn om een regenboogbankje te plaatsen.