Van 4 naar 7 zetels! Kiezers bedankt!

7 zetels!! Wat een overwinning!! Bedankt voor je stem, bedankt voor het vertrouwen in ons. We zijn ontzettend blij met deze historische uitslag. We zien dit als een groot compliment aan onze wethouder Jouke Douwe de Vries en aan ons topteam van raadsleden.

En een nieuw topteam staat voor je klaar. De volgende kandidaten zijn allemaal verkozen door voorkeursstemmen en daaruit spreekt veel vertrouwen in de nieuwe fractie. Die fractie kan uiteraard nog veranderen na de coalitie- en collegevorming.

1. Jouke Douwe de Vries
DOKKUM
1419
stemmen
2. Sjoerd Keizer
DE TRIEME
574
stemmen
3. Rebecca Slijver
DOKKUM
401
stemmen
4. Kevin Merkus
KOLLUM
379
stemmen
5. Marije van der Staal
BURDAARD
335
stemmen
6. Manon van der Meij-Baron
DOKKUM
257
stemmen
7. Ruurd-Jan Torensma
BURDAARD
250
stemmen

Mark de Boer uit Kollumerzwaag, haalde met 164 stemmen net niet de voorkeursdrempel van 171 stemmen. Datzelfde geldt voor Jesse Nutma uit Dokkum met 142 stemmen. Zij moeten dus nog even wachten, tot na de coalitie-/collegevorming, of zij alsnog tot de fractie mogen toetreden.

De coalitieonderhandelingen gaan komende week van start. De FNP neemt hierin als grootste partij (8 zetels) samen met ons het initiatief. Wordt vervolgd.