S!N opent voedselkast in Dokkum

DOKKUM – Macaroni, rijst, soep, maandverband en babyvoeding staan in de voedselkast aan de Zwaluwstraat 56 in Dokkum. Fractievoorzitter Rebecca Slijver kwam met het idee, “S!N staat voor Sociaal en Lokaal, hoe mooi is het dat we dat op deze manier in de praktijk kunnen brengen? Producten die de een over heeft, kan een ander juist weer wel gebruiken.”

Raadslid Manon van der Meij vult aan: “De kast is 24 uur per dag beschikbaar. Mensen kunnen er producten halen en brengen. Het staat iedereen vrij om te doneren. De kerngedachte is tegengaan van voedselverspilling en samen delen.”

De voedselkast is een project dat op steeds meer plaatsen in Nederland uitgerold wordt. Voedselkasten worden op een veilige openbare plek geplaatst, zodat iedereen er makkelijk iets uit kan halen of er in kan doen. Er staan nu vooral houdbare producten in, maar ook bederfelijke waren kunnen, mits binnen de houdbaarsheidsdatum in de Voedselkast worden geplaatst.

Het gaat voedselverspilling tegen en het bevorderd contacten tussen mensen en het is duurzaam.