Werkbezoek aan NEF Kollum/Robuust

Het was een warm onthaal voor Manon van der Meij en Rebecca Slijver van S!N, toen ze afgelopen woensdag het pand van Robuust in Kollum binnenstapten. In de kantine staan in vrolijke kleuren geverfde meubelen die een tweede kans krijgen, en dat staat symbool voor de werkwijze in het bedrijf.

Tijdens het gesprek, dat in de kantine plaatsvond, werd directeur Jan Knol door iedereen die binnenkomt voor de pauze hartelijk begroet. Je merkt dat niet alleen de meubels een vrolijke kleur hebben, maar dat de mensen die er werken het ook echt naar de zin hebben.

Knol vertelde enthousiast en vol passie over de omslag die er geweest is, de aanstaande verhuizing naar het nieuwe pand in Dokkum en hoe er nu gewerkt wordt binnen Robuust. Er wordt echt naar de persoon als mens gekeken, wie ben je, wat kan je en wat zou je willen. Iedereen wordt in zijn of haar kracht gezet. Zo maakten we kennis met Werner, een stoere kerel die vol vuur vertelde wat Robuust voor hem betekent heeft.

Aanleiding voor het bezoek was dat we als fractie een aantal mails hebben ontvangen van mensen met vragen over het werk en de communicatie. Tijdens het gesprek hebben we dit duidelijk naar voren gebracht. Knol staat open voor feedback en neemt dat ook zeker mee.

Van der Meij en Slijver waren blij verrast over het enthousiasme en de warmte die er bij Robuust heerst. Robuust is een belangrijke schakel in de maatschappij, waarbij de mensen elkaar versterken en in hun kracht worden gezet.