Sluiting pannakooi Fugellân Dokkum

Vorige week werd bekend dat de pannakooi in het Fugellân in Dokkum dicht moet. Aan het einde van de week werd de pannakooi zelfs al gesloten. De gemeente heeft op de pannakooi een bord geplaatst met een toelichting op de sluiting. Bewoners hebben er een spandoek opgehangen: “LAAT ONS VOETBALLEN”

De rechter heeft besloten dat de pannakooi dicht moest, na klachten van omwonenden over overlast door jeugd. In plaats van het sluiten van de pannakooi, zou er beter gekeken kunnen worden naar de achterliggende oorzaak van de ervaren overlast.

Het is nog niet bekend wanneer de pannakooi weer open kan. Dit besluit is extra zuur omdat het samenvalt met de start van de zomervakantie. Veel schoolkinderen uit de buurt maken overdag dankbaar gebruik van pannakooi en de naastgelegen speeltuin.