Gemeente Dongeradeel niet bij Statiegeldalliantie

In de commissie heeft Dongeradeel Sociaal/S!N nogmaals aan wethouder Braaksma gevraagd om ons als gemeente aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Deze alliantie heeft tot doel om te bewerkstelligen dat er statiegeld komt op plastic flesjes en op blik. Dit om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk plastic en blik in het zwerfvuil terechtkomt. Tot nu toe hebben al 200 gemeenten zich bij deze alliantie aangesloten. Maar niet onze gemeente.

Wethouder Braaksma, en dus ook het college, vond dit overbodig, want Omrin gaat een fabriek bouwen die plastic en blik gaat verwerken. Het college steunt blijkbaar liever Omrin bij het bouwen van een fabriek dan dat ze daadwerkelijk stappen onderneemt om de grote hoeveelheid zwerfvuil tegen te gaan. Hiermee zijn we dus slaaf geworden van Omrin dat niet bekend staat om hun milieuvriendelijke fabrieken en bezigheden.

Weer een gemiste kans van dit college. Dongeradeel Sociaal/S!N laat het er natuurlijk niet bij zitten en zal met een motie komen in de raad om deelname aan de Statiegeldalliantie alsnog af te dwingen.

Lees hier ons eerdere artikel: DS/S!N: Dongeradeel per direct bij Statiegeldalliantie