Geen extra opvang asielzoekers in Dongeradeel

azcdokkumcoa

De vereniging van burgemeesters heeft alle gemeenten in Nederland gevraagd om zich extra in te zetten om vluchtelingen op te vangen die nu in de meest primitieve omstandigheden moeten wonen en leven. Nu het zeker nog een jaar duurt voordat het AZC in Dokkum klaar is, vindt Dongeradeel Sociaal dat de gemeente alles moet doen om deze tijdelijke opvang voor vluchtelingen te realiseren.

Wethouder Braaksma en het college vinden echter dat ze genoeg doen en ze willen geen extra bijdrage leveren aan de tijdelijke opvang van asielzoekers. Dit werd duidelijk na vragen van Dongeradeel Sociaal tijdens de laatste commissievergadering. Dongeradeel Sociaal vindt dit een gemiste kans om iets te doen voor mensen die in erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Wij zullen ons blijven inzetten voor mensen die door oorlog, afkomst of geaardheid hun land en huis hebben moeten verlaten.