‘Nieuwe coalitie Dongeradeel vermoordt democratie’

raad_623x250_scheur

Tijdens de afgelopen raadsvergadering is de democratie vermoord en heeft de nieuwe coalitie zich laten zien als alleenheersers; regerend vanuit een ivoren toren zonder rekening te houden met opvattingen en meningen van anderen.

Democratie is naar elkaars opvattingen en meningen luisteren om in overleg een besluit te nemen. Op kritische en fatsoenlijke vragen van ons en de andere oppositie partijen over de aanstelling van de heer Braaksma en de nieuwe coalitie, zei mevrouw Hanemeijer van het CDA, namens de coalitie, dat geen van de gestelde vragen zouden worden beantwoord, omdat ze onbeschoft zouden zijn. Blijkbaar wil deze coalitie geen kritische vragen maar een oppositie die lijdzaam en zwijgend volgt. Een opstelling die zijn gelijke in Nederland niet kent.

Dongeradeel Sociaal laat zich niet knechten en monddood maken. Wij zullen ons blijven inzetten voor een leefbaar en sociaal Dongeradeel, waar een ieder zijn mening mag geven, ook al wil de coalitie dit met alle mogelijke manieren de kop in drukken.

Johan Lammering
commissielid Dongeradeel Sociaal